Confidencial · 13 de Desembre de 2019. 00:05h.

Volen ‘ressuscitar’ la Crida

Waterloo intenta que la plataforma revifi

Volen ‘ressuscitar’ la Crida

Imatge d'arxiu de Toni Morral, secretari general de la Crida Nacional per la República

Puigdemont i la resta de dirigents afins del grup de Waterloo van crear la Crida Nacional per la República per aglutinar el conjunt del moviment exconvergent dins d’una sola organització política. Per descomptat, la pretensió dels impulsors d'aquesta operació era que tot aquest espai polític fos controlat per Puigdemont. Per tant, el PDECat i la seva marca electoral, Junts per Catalunya (JxC), es dissoldrien a la Crida.

D'aquesta manera, el grup de Waterloo pretenia recuperar terreny electoral davant d’Esquerra, que anava augmentant clarament el seu avantatge sobre JxC. Tanmateix, la resistència al PDECat, i fins i tot d’alguns sectors minoritaris de JxC, va ser més gran de la prevista, i el projecte va fracassar. Per tant, la Crida va quedar com a un instrument abandonat.

Ara, però, sembla haver-se iniciat una operació dirigida a aconseguir que la Crida revifi, per intentar una altra vegada engegar el projecte fracassat. Fonts independentistes diuen que, amb aquest objectiu, Puigdemont s'ha reunit a Waterloo amb la direcció de la Crida, encapçalada pel seu secrertario general, Antoni Morral, que de secretari general només té el nom, atès que l'organització no funciona. Les mateixes fonts constaten l'escepticisme general de l'independentisme sobre aquesta iniciativa.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat