Confidencial · 18 de Novembre de 2019. 00:15h.

Waterloo no se’n refia d'ERC

Creuen que cedirà davant de Sánchez

Waterloo no se’n refia d'ERC

Puigdemont i Junqueras al Parlament

Alguns sectors radicals de l'independentisme creuen que la direcció d'Esquerra és favorable a propiciar la investidura de Pedro Sánchez, com a futur president d'un Govern espanyol de coalició amb Unides Podem. I en aquest sentit, estan convençuts que la petició d'ERC d'un debat a d’altres formacions independentistes per intentar una unificació de criteris, és una simple maniobra per guanyar temps i buscar suports.

Aquesta anàlisi és totalment coincident amb el que fan Puigdemont i el grup de Waterloo. L'expresident i el seu entorn pensen que Oriol Junqueras està decidit a afavorir la investidura de Sánchez, però no s'atreveix a plantejar-ho amb claredat. Per això s'estan produint algunes maniobres, com a aquest suposat intent de que l'independentisme plantegi una posició unitària.

ERC, segons aquestes fonts, només estaria buscant justificar-se davant dels seus socis independentistes per una decisió que ja té presa. Tot i això, a Waterloo opinen que encara hi ha una opció perquè Junqueras faci marxa enrere i renunciï a donar el seu suport a Sánchez. Es tracta de la pressió que dins d'Esquerra puguin exercir els sectors contraris a aquesta postura, uns sectors que no obliden que el PSOE va donar suport a l'aplicació a la Generalitat de l'article 155 de la Constitució pel Govern espanyol de Mariano Rajoy durant la tardor del 2017.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/11/2019 - 00:07

A los Embaucadores Regolpistas de Cataluña siempre les entra el miedo ante la convergencia de los mil nombres, mandada ahora desde el Water por Cobardemont, así que me temo que, una vez más se repetirá la historia.