Publicitat

L'independentisme, acorralat

Xàfec

Imatge del tribunal que va jutjar els fets de la tardor del 2017

La judicialització de les conseqüències del procés independentista de Catalunya ha produït últimament, en una fase reduïda de temps, una sèrie de resolucions judicials i institucionals, algunes d'elles molt contundents, que estan col·locant l'independentisme a una situació molt difícil, i fent inviable els intents d'aplicar el seu projecte en el futur.

Així, el Tribunal Suprem ha confirmat que Oriol Junqueras no pot ser diputat del Parlament Europeu (PE), i ha negat que hagi de demanar un suplicatori a l'eurocambra perquè compleixi la condemna que li va imposar el tribunal del judici pels fets de la tardor del 2017. I d'altra banda, ha ratificat la decisió de la Junta Electoral Central d'aplicar la inhabilitació del president Torra per ocupar càrrecs públics.

Immediatament després, el mateix PE ha aplicat la decisió sobre Junqueras, i la Junta Electoral Provincial ha notificat que Torra no pot ser diputat del Parlament de Catalunya. Finalment, un jutjat de Manresa ha denegat la petició de l’habeas corpus a Junqueras, que havien sol·licitat els seus advocats, i el Departament de Justícia de la Generalitat ha ratificat la decisió de les juntes de tractament d'aplicar el segon grau penitenciari als dirigents independentistes empresonats, en comptes del tercer, com pretenien part del Govern i els sectors independentistes més radicals.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 M, POLINYA, 15/01/2020 - 12:42

Cada vez está mas claro que el movimiento independentista es un proyecto fracasado, y a pesar de la fé y entusiasmo que ponen sus acérrimos seguidores, y a pesar de sus machaconas consignas de persistir hasta la extenuación, la realidad se va imponiendo y dejando en ridículo a sus cada vez mas escasos fieles.

#1.1 Veciana, Barcelona, 15/01/2020 - 16:11

Los sociatas lo salvarán,igual que ZoPenco dio oxígeno a ETA cuando no tenían dinero ni para hacer pasquines gracias a Aznar.