Publicitat
Confidencial · 3 de Desembre de 2019. 00:30h.

Zarzuela no ho veu clar

Tensió pels pactes de Pedro Sánchez

Zarzuela no ho veu clar

Els Reis amb Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

El PSOE està convençut que la política de pactes de Pedro Sánchez per a la seva eventual investidura com a president del futur Govern de l'Estat no agrada a diversos àmbits de la Casa Reial espanyola, segons fonts socialistes. Afegeixen que sembla evident que la Zarzuela hagués estat més favorable a una coalició amb el PP.

Les mateixes fonts admeten que no tenen cap constància oficial d'aquesta posició de part de l'entorn del cap de l'Estat. Tanmateix, sí que reconeixen que a la direcció del PSOE hi ha preocupació davant de l'eventualitat que aquestes informacions siguin certes, i a la Casa Reial s'analitzi amb inquietud tant el pacte de Sánchez amb Podem per a la investidura del líder socialista, com a la possibilitat que aquest pacte sigui complementat amb un acord amb Esquerra, que inclouria EH Bildu.

Al PSOE diuen que alts funcionaris de la Casa Reial no han oblidat les crítiques que, des d'àmbits diversos, es van fer al discurs del Rei del 3 d'octubre del 2017, sobre la situació creada per les actuacions independentistes. La Zarzuela, en qualsevol cas, es remet a l'apartat 1 de l'article 9 de la Constitució: "Després de cada renovació del Congrés dels Diputats, i a d’altres casos als quals sigui procedent, el Rei, prèvia consulta amb els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària, i mitjançant el president de Congrés, proposarà un candidat a la presidència de Govern".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 no soy nadie, barcelona, 03/12/2019 - 14:32

Hace bien en desconfiar o mostrar cierto malestar el Rey. Sanchez está desgastando sus votos a una velocidad de crucero que dejará en paños la caída de Cs. Al tiempo. Atacar a la corona es atacar a España y sigue saliendo muy barato. Al final me haré monárquico.